Over Ons

De Hooglandse Maatjes zijn vrijwilligers, die inwoners van Hoogland – vaak ouderen – hulp bieden en ondersteunen bij diverse vragen. Naar aanleiding van hun wensen of hulpvragen helpen wij om een geschikte activiteit of een passend aanbod te vinden. 


Onze motivatie is omzien naar elkaar. Want we hebben elkaar nodig: voor hulp, maar ook voor gezelligheid en vriendschap. Als je ouder wordt en niet meer deelneemt aan het arbeidsproces, dan wordt je vertrouwde kring snel kleiner, bijvoorbeeld omdat je gezondheid minder wordt, je partner komt te overlijden en andere familie en vrienden wegvallen.
Hulp vragen is lang niet altijd gemakkelijk,maar het is altijd een opluchting als je het dan toch doet, en er een oplossing voor je probleem gezocht en gevonden wordt. Een voorbeeld daarvan is onze telefooncirkel. Acht jaar geleden opgezet en zeer nuttig gebleken. Elke dag even contact hebben met een leeftijdgenoot, even een stem horen en ervaren dat er iemand luistert.


Behalve dat we mensen met elkaar in contact brengen door middel van activiteiten, bieden we ook praktische hulp. Een klusje in huis of in de tuin, mee naar de dokter of het ziekenhuis, boodschappen doen bij ziekte of een wandelingetje maken. Mede daarom zijn we altijd op zoek naar mensen die graag iets voor anderen willen doen.

Informatie: 06 877 386 02 of hooglandsemaatjes@gmail.com